maanantai 18. marraskuuta 2019

Älykkäät kylät tuovat Hämeeseen asiantuntijoita ympäri Eurooppaa
- Vähikkälän ja Teuron kyliltä käydään ottamassa mallia

Euroopan maaseutuverkoston työryhmän kokous tuo Hämeeseen asiantuntijoita ja virkamiehiä eri EU-jäsenmaista pohtimaan älykkäitä kyliä. Kokouksen lomassa  osallistujat tutustuvat Janakkalan Vähikkälän ja Tammelan Teuro-Kuuslammin kylien toimintaan. Paikalle saapuu edustajia 17 eri jäsenmaasta ja lisäksi komission sekä sen alaisuudessa toimivan Euroopan maaseutuverkostoyksikön edustajia. Tapaaminen pidetään 19.-20.11.2019.

Älykkäät kylät -teema on EU:ssa yhteinen. Euroopan komissio käynnisti 2017 aloitteen EU:n toimet älykkäille kylille.  Siinä panostetaan tulevaisuuden kyliin ja halutaan tukea digitalisaatiota edistäviä investointeja, saavutettavuutta ja osaamista. Suomessa teemaan on tartuttu julistamalla Suomen älykkäin kylä -kilpailu, joka onkin herättänyt paljon mielenkiintoa muissa maissa. Vähikkälä ja Teuro-Kuuslammi osallistuvat Suomen älykkäin kylä -kilpailuun.

Euroopan maaseutuverkosto ENRD kokoaa yhteen jäsenmaiden maaseutuverkostoja, järjestää tapaamisia ja teemaryhmiä. Euroopan maaseutuverkoston tavoitteena on välittää tietoa siitä, miten maaseudun kehittämisen toimintatavat, ohjelmat, hankkeet ja muut toimet käytännössä toimivat. Älykkäät kylät on yksi ENRD:n teemaryhmistä.

Tapahtuman ohjelma: