VäNä

Vähikkälän Näyttämö VäNä

Vähikkälän Näyttämö perustettiin vuonna 2004 Vähikkälän väljämä ry:n ja Vähikkälän nuorisoseura ry:n yhteiseksi teatteriharrastusta tukevaksi näyttämöksi. Toiminta siirtyi kokonaan Vähikkälän nuorisoseura ry:n vastuulle 1.1.2013 alkaen. Vähikkälän Näyttämön toiminta on toistaiseksi keskeytynyt.

VäNän tarkoitus on tuottaa kulttuuria lähialueilleen ja
tarjota mahdollisuus kaikille halukkaille osallistua mukaan toimintaan
sekä kokeilemaan omia rajojaan.

            KESÄ 2015
Michael Frayn SARANAT JA SARDIINIT
Kesä 2014
Michael Cooneyn farssi ILMASTA RAHAAVäNä:n ensi –ilta lauantaina 28.6. klo 18 Vähikkälän seuratalolla. Tarjolla herkullinen brittikomedia, jonka tapahtumat on siirretty tänne armaaseen kotimaahamme. Kyseessä siis Michael Cooneyn farssi ”Ilmasta rahaa”, ohjaus Riittamaija Kuusela-Rantanen.
”Komedian päähenkilö, Erkki Joutsen, on keksinyt oivan ansaintakeinon, sosiaaliturvan lypsämisen keinolla millä hyvänsä. Keinoina on muun muassa keksittyjä sukulaisia ja muita tuttavia, joita on kohdannut surkea epäonni. Ainakin Erkin sosiaaliviranomaisille sepittämissä tarinoissa. Erkin rakennelma uhkaa sortua, kun Kelan tarkastaja saapuu hänen kotiinsa, vaikka tarkastajan vierailun syy onkin Erkin kannalta positiivinen: ilmasta rahaa on tulossa lisää. Tarvitaan vain allekirjoitus paperiin. Paha vain, että allekirjoitus tarvitaan Erkin Ruotsiin muuttaneelta entiseltä alivuokralaiselta, jonka sosiaalietuuksista Erkki on nauttinut. Monien muiden lisäksi. ”
Tässä lähtökohta Vähikkälän näyttämön kesällä 2014 ensi-iltaan tulevassa hulvattomassa farssissa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää yllin kyllin ja päähenkilöt ovat välillä suorastaan umpisolmussa omien nahkojensa pelastamisoperaatiossa. Michael Cooney kuljettaa tarinaa kutkuttavan piinaavalla tavalla. Katsoja pääsee nauruterapiaan oikein todenteolla.
Näyttelijäkaarti taas pääsee jumppaamaan näyttämöllä oikein toden teolla, eikä pelkästään tekstin oppimisen ja vakuuttavuuden, vaan myös fyysisen ilmaisun puolella. Noin kaksi tuntia kestävän ja kiihtyvällä vauhdilla etenevän tarinan kannattelu vaatii henkistä ja fyysistä voimavaraa näyttelijältä. Ryhmä on loistava ja into, joka näyttämöltä lentää katsomoon jo tässä vaiheessa harjoituksia, on käsin kosketeltavaa ja hivelee ohjaajan mieltä ja uskoa miltei täydellisen suorituksen syntymiseen.
Tervetuloa nauttimaan työmme hedelmistä ensi-illassa 28.6 ja sen jälkeen elokuulle saakka jatkuvan näytäntökauden ajan.

Terveisin Riittamaija
KESÄ 2013
Heikki Luoman käsikirjoittama maalaiskomedia Vain muutaman huijarin tähden esitykset ovat polkaistu käytiin täysin salein! Vielä ehtii hyvin mukaan "Kuusniemelle"!                                                TERVETULOA!!

Väliajalla teistä kahviossa huolehtii Vähikkälän väljämä/Laila Kekki. Makkaranmyynnistä ja parkkivalvonnasta vastaa Vähikkälän VPK.


                                               kesä 2013                                                         Arvon kirjailija Heikki Luoma Riittiksen huomassa

Maalaiskomedia keräsi huikeat 1500 katsojaa!

Vänän ensi-illat vuodesta 2004:
  • Robin Hood, Jussi Helminen - Kurt Nuotio – Marja Packalén, 17.7.2004
  • Myrsky, William Shakespeare, 29.7.2006
  • Kultainen Vasikka, Maria Jotuni, 18.3.2007
  • Älli Hillossa, Harri Virtanen, 9.12.2007
  • Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle, Hella Wuolijoki - Bertolt Brecht, 13.7.2008
  • Viidakkopoika, Rudyard Kipling – Tim Supple, 16.11.2008
  • Mimmi Paavaliina, Maiju Lassila, 16.7.2009:
  • Välitalo Vapisee, Hugo Raudsepp (Vaheliku Vapustused), 15.7.2010
  • Hilman Päivät, Agapetus, 30.6.2011
  • Valajärven äärellä, Pauli Koskinen, 30.6.2012

Vähikkälän Näyttämön esittämät näytelmät vuoteen 2012 saakka löytyvät myös kuvineen osoitteesta


Yhteydenotot Vähikkälän Näyttämölle sähköpostilla osoitteeseen

Tiedustelut ja ryhmävaraukset numerosta 040 473 3734.